| Tytuł: | Ból głowy a choroby oczu |
| Autor: | Gerard 10.3.2011, 09:36 |
| Witam, od jakiegoś czasu mam bóle głowy. Nasilają się one zwykle gdy pracuję przy komputerze. Ból zaczyna się mniej w okolicach oczu, zatok i potem rozprzestrzenia się dalej. Znajoma powiedziała mi, że może jest to spowodowane przez przemęczenie lub jakąś chorobę oczu. Czy jest to możliwe? | |
| Autor: | Mela 10.3.2011, 13:40 |
| Prawdopodobnie za dużo pracujesz przy komputerze i Twoje oczy są zmęczone. Od tego faktycznie może boleć głowa. Musisz pamietać o robieniu kilkuminutowych przerw w pracy. Dodatkowo zainwestuj w krople do oczu i odwiedź okulistę. Możliwie, że będziesz masz jakąś wadę wzroku i musisz nosić okulary. Są one przydatne podczas długotrwałego siedzenia przed komputerem. | |
| Autor: | ELA 11.3.2011, 09:52 |
| Koniecznie idź do okulisty. Pewnie masz za bardzo obciążone oczy. Musisz przede wszystkim stosować krople do oczu. Możliwe, że masz też zespół suchego oka. Zrób badania. | |
| Autor: | Radek 11.3.2011, 13:09 |
| Radzę zmienić sposób pracy- zakładaj okulary. Aby je mieć, to musisz odwiedzić okulistę i optyka. Musisz też częściej robić przerwy. Na bóle głowy polecam pyralginę- szybko uśmierza ból. | |
| Autor: | Alfik 14.3.2011, 08:20 |
| Spróbuj też zmienić poziom kontrastu i jasności oraz odświeżanie obrazu na monitorze. | |
| Autor: | Monika 14.3.2011, 11:37 |
| Jeśli zastosowaniu się do powyższych rad, nadal będziesz odczuwać bóle głowy, to musisz iść do internisty- niech Cię skieruje na szereg różnych badań. Możliwe, że Twoje dolegliwości nie są związane w żaden sposób z wykonywaną pracą i obciążeniem oczu. | |
| Autor: | Teresa 26.5.2011, 08:41 |
| A może to jakaś inna choroba? Mi ostatnio doskwierał straszny ból, okazało się, że to wszystko wina stresu i przemęczenia. Szukałam trochę w necie i natrafiłam na stronę stres-info.com.pl polecam, nawet ciekawa | |

Miopia
Wzrok jest niezwykle wrażliwym zmysłem ze względu na delikatną budowę tworzących ją struktur. Na prawidłowe funkcjonowanie oczu ma wpływ szereg różnego rodzaju czynników, zarówno zewnętrznych, jak i tych, które powstają wewnątrz organizmu.
Soczewki
Każdy z nas choć raz w swoim życiu słyszał o soczewkach kontaktowych. Być może sami je nosimy, bądź nasi znajomi. Ale co to właściwie jest i z czego się wykonuje, tego na pewno nie wie każdy.
Wady wzroku
Oko jest u człowieka narządem odbierającym bodźce świetlne. Jednak z powodu wad wzroku, oka bodźce te mogą być być odbierane nieprawidłowo lub wcale.