Choroby oczu

choroby-oczu_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Ból głowy a choroby oczu

Tytuł:Ból głowy a choroby oczu
Autor:Gerard
10.3.2011, 09:36
Witam, od jakiegoś czasu mam bóle głowy. Nasilają się one zwykle gdy pracuję przy komputerze. Ból zaczyna się mniej w okolicach oczu, zatok i potem rozprzestrzenia się dalej. Znajoma powiedziała mi, że może jest to spowodowane przez przemęczenie lub jakąś chorobę oczu. Czy jest to możliwe?

Autor:Mela
10.3.2011, 13:40
Prawdopodobnie za dużo pracujesz przy komputerze i Twoje oczy są zmęczone. Od tego faktycznie może boleć głowa. Musisz pamietać o robieniu kilkuminutowych przerw w pracy. Dodatkowo zainwestuj w krople do oczu i odwiedź okulistę. Możliwie, że będziesz masz jakąś wadę wzroku i musisz nosić okulary. Są one przydatne podczas długotrwałego siedzenia przed komputerem.

Autor:ELA
11.3.2011, 09:52
Koniecznie idź do okulisty. Pewnie masz za bardzo obciążone oczy. Musisz przede wszystkim stosować krople do oczu. Możliwe, że masz też zespół suchego oka. Zrób badania.

Autor:Radek
11.3.2011, 13:09
Radzę zmienić sposób pracy- zakładaj okulary. Aby je mieć, to musisz odwiedzić okulistę i optyka. Musisz też częściej robić przerwy. Na bóle głowy polecam pyralginę- szybko uśmierza ból.

Autor:Alfik
14.3.2011, 08:20
Spróbuj też zmienić poziom kontrastu i jasności oraz odświeżanie obrazu na monitorze.

Autor:Monika
14.3.2011, 11:37
Jeśli zastosowaniu się do powyższych rad, nadal będziesz odczuwać bóle głowy, to musisz iść do internisty- niech Cię skieruje na szereg różnych badań. Możliwe, że Twoje dolegliwości nie są związane w żaden sposób z wykonywaną pracą i obciążeniem oczu.

Autor:Teresa
26.5.2011, 08:41
A może to jakaś inna choroba? Mi ostatnio doskwierał straszny ból, okazało się, że to wszystko wina stresu i przemęczenia. Szukałam trochę w necie i natrafiłam na stronę stres-info.com.pl polecam, nawet ciekawa

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest kwadratowe: koło czy kwadrat?

choroby-oczu_ciekawostki

Ciekawostki

Miopia
Wzrok jest niezwykle wrażliwym zmysłem ze względu na delikatną budowę tworzących ją struktur. Na prawidłowe funkcjonowanie oczu ma wpływ szereg różnego rodzaju czynników, zarówno zewnętrznych, jak i tych, które powstają wewnątrz organizmu.

Czy wiesz, że...

Soczewki
Każdy z nas choć raz w swoim życiu słyszał o soczewkach kontaktowych. Być może sami je nosimy, bądź nasi znajomi. Ale co to właściwie jest i z czego się wykonuje, tego na pewno nie wie każdy.

Polecamy

Wady wzroku
Oko jest u człowieka narządem odbierającym bodźce świetlne. Jednak z powodu wad wzroku, oka bodźce te mogą być być odbierane nieprawidłowo lub wcale.

Metamizol sodowy jest uważany za jeden z najsilniejszych niesterydowych leków przeciwbólowych (analgeticum). Wykazuje silniejsze działanie przeciwgorączkowe (antipyreticum) niż salicylany, jednak wg wielu autorów słabsze niż aminofenzon. Ponadto metamizol odznacza się słabymi właściwościami rozkurczającymi oraz uspokajającymi. Mechanizm działania metamizolu sodowego polega na hamowaniu aktywności cyklooksygenazy prostaglandynowej. W celu odciążenia swego żołądka, pamiętaj, aby stosować lek, który dobrze się wchłania, którym jest Pyralgina zawierająca 500 mg metamizolu.