Choroby oczu

choroby-oczu_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Żółty kolor białek ocznych

Tytuł:Żółty kolor białek ocznych
Autor:Capucino
25.5.2010, 14:29
Mam żółte białka oczu a najbardziej to pod powieką na samym dole... Żyłki też mam popękane... Ostatnio przechodziłem operacje na woreczek żółciowy bo mnie mdliło cały czas ale nie pomogło za bardzo... Jakie badanie porobić bo juz 7 lekarzy starało się ale tylko na marne.

Tytuł:Żółty kolor białek ocznych
Autor:ff
14.11.2010, 06:01
witam nie wiem czy to przeczytasz czy nie ale ja szukam juz od roku przyczyn jak zlote bialka czy tez skora,nie moge sie pogodzic ze smiercia przyjaciela ktory cale zycie mial zolte bialka jak i rowniez skora ale jakos jak nikt na to uwagi wczesniej nie zwracal zylismy wszyscsy normalnie az do tamtego roku kiedy poczul straszny bol brzuch ze internatu zabralo go pogotowie a le jak mowili lekarze nie ma sie czego martwic mial miec tylko operacje woreczka zolciowego tylko bylo z nim jeszcze gorzej nie wiem czy wiesz lekarze ic nie chcieli powiedziec mowili ze przez niego doszlo do jakiegos zakazenia bo niby gdzies sie pozniej tam drapal czy nawet wwydarl ten woreczek ok lekarze z tego szpitala oszyscili sobie rece zabralismy go do drugiego byl przytomy ale jakos z dnia na dzien tracilismy go widzialam jak bardzo byl zolty ten kolor sie nasilal z dnia na dzien po pary dniach nie jedzenia nic zapadl w spiaczke zostal przewieziony do szpitala w warszawie podlaczony do respiratora robili mu jakies zabiegi naprawde wszystko bylo w tajemnicy wszystko dzalo sie szybko o i sie obudzil pewnego dnia nawet troche zupy zjadl i na drugi dzien zmarl. i niby jest ze to tylko przez to zakazenie ale ja w to nie wierze na to sie nie umiera cos mi sie wydaje ze zyl z jakas choroba ktorej objaw nie bylo tylko ze oczy i skora od dziecka sie znamy wszyscy wiec juz tak do niego sie xxx ciagle szukam co moglo sie stac, bylam u lekarzy pytalam cos wydaje mi sie e to mogl byc rak watroby nie pamietam dobrze ale sa 2 typy jak sie nie myle mozna z nim zyc przez 2 lata przez 40 czy przez 100 nie daje sie ze znaki ale atakuje z dnia na dzien, ale to tylko moja opinia jak sie nigdy z jego smiercia nie pogodze dopoki prawdy nie poznam

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

choroby-oczu_ciekawostki

Ciekawostki

Miopia
Wzrok jest niezwykle wrażliwym zmysłem ze względu na delikatną budowę tworzących ją struktur. Na prawidłowe funkcjonowanie oczu ma wpływ szereg różnego rodzaju czynników, zarówno zewnętrznych, jak i tych, które powstają wewnątrz organizmu.

Czy wiesz, że...

Soczewki
Każdy z nas choć raz w swoim życiu słyszał o soczewkach kontaktowych. Być może sami je nosimy, bądź nasi znajomi. Ale co to właściwie jest i z czego się wykonuje, tego na pewno nie wie każdy.

Polecamy

Wady wzroku
Oko jest u człowieka narządem odbierającym bodźce świetlne. Jednak z powodu wad wzroku, oka bodźce te mogą być być odbierane nieprawidłowo lub wcale.

Metamizol sodowy jest uważany za jeden z najsilniejszych niesterydowych leków przeciwbólowych (analgeticum). Wykazuje silniejsze działanie przeciwgorączkowe (antipyreticum) niż salicylany, jednak wg wielu autorów słabsze niż aminofenzon. Ponadto metamizol odznacza się słabymi właściwościami rozkurczającymi oraz uspokajającymi. Mechanizm działania metamizolu sodowego polega na hamowaniu aktywności cyklooksygenazy prostaglandynowej. W celu odciążenia swego żołądka, pamiętaj, aby stosować lek, który dobrze się wchłania, którym jest Pyralgina zawierająca 500 mg metamizolu.