|
Żółty kolor białek ocznych (Capucino) |
|
|
witam nie wiem czy to przeczytasz czy nie ale ja szukam juz od roku przyczyn jak zlote bialka czy tez skora,nie moge sie pogodzic ze smiercia przyjaciela ktory cale zycie mial zolte bialka jak i rowniez skora ale jakos jak nikt na to uwagi wczesniej nie zwracal zylismy wszyscsy normalnie az do tamtego roku kiedy poczul straszny bol brzuch ze internatu zabralo go pogotowie a le jak mowili lekarze nie ma sie czego martwic mial miec tylko operacje woreczka zolciowego tylko bylo z nim jeszcze gorzej nie wiem czy wiesz lekarze ic nie chcieli powiedziec mowili ze przez niego doszlo do jakiegos zakazenia bo niby gdzies sie pozniej tam drapal czy nawet wwydarl ten woreczek ok lekarze z tego szpitala oszyscili sobie rece zabralismy go do drugiego byl przytomy ale jakos z dnia na dzien tracilismy go widzialam jak bardzo byl zolty ten kolor sie nasilal z dnia na dzien po pary dniach nie jedzenia nic zapadl w spiaczke zostal przewieziony do szpitala w warszawie podlaczony do respiratora robili mu jakies zabiegi naprawde wszystko bylo w tajemnicy wszystko dzalo sie szybko o i sie obudzil pewnego dnia nawet troche zupy zjadl i na drugi dzien zmarl. i niby jest ze to tylko przez to zakazenie ale ja w to nie wierze na to sie nie umiera cos mi sie wydaje ze zyl z jakas choroba ktorej objaw nie bylo tylko ze oczy i skora od dziecka sie znamy wszyscy wiec juz tak do niego sie xxx ciagle szukam co moglo sie stac, bylam u lekarzy pytalam cos wydaje mi sie e to mogl byc rak watroby nie pamietam dobrze ale sa 2 typy jak sie nie myle mozna z nim zyc przez 2 lata przez 40 czy przez 100 nie daje sie ze znaki ale atakuje z dnia na dzien, ale to tylko moja opinia jak sie nigdy z jego smiercia nie pogodze dopoki prawdy nie poznam (więcej...) |
|
|
Ból głowy a choroby oczu (Gerard) |
|
|
A może to jakaś inna choroba? Mi ostatnio doskwierał straszny ból, okazało się, że to wszystko wina stresu i przemęczenia. Szukałam trochę w necie i natrafiłam na stronę stres-info.com.pl polecam, nawet ciekawa (więcej...) |
|
|
Moja choroba (Patryk) |
|
|
Faktycznie ciekawa stronka :) (więcej...) |
|
|
Zaćma (karola) |
|
|
Tak naprawdę nie jest to nawet operacja tylko zabieg więc nie bój się, bo nie ma czego. Lekarz powinien Ci powiedzieć wszystko, czyli jak przebiega taki zabieg, co można a czego nie tuż po operacji. Na pewno musisz być świadoma, że przez dłuższy czas nie możesz podejmować większego wysiłku fizycznego, nieraz trzeba nosić też specjalne okulary po operacji przez kilka dni?tygodni. U każdego przebiega to troszkę inaczej. Ważny jest też dobór soczewek, bo są różne typy, ale to też już powinien dobrać Ci lekarz. (więcej...) |
|
|
astygmatyzm nadwzroczny (Opiekunka) |
|
|
Mojej córce (5 lat) stwierdzono astygmatyzm nadwzroczny i zalecono noszenie szkieł korekcyjnych najprawdopodobniej do końca życia. Co to za wada, czy taką wadę można zoperować? (więcej...) |
|
|
Jęczmień na oku (Honorata ) |
|
|
Od jakiegoś czasu w odstępach czasowych występuje u mnie jęczmień na oku. Czym może być spowodowane jego wystąpienie. (więcej...) |
|
|
przekrwione oczy (Karol) |
|
|
Jestem zawodowym kierowcą, jeżdżę w długie trasy. Kiedyś z moimi oczami było wszystko dobrze, natomiast ostatnio mnie bolą i są przekrwione. Obawiam się, żebym nie nabawił się jakieś choroby lub okularów. Powiedzcie dlaczego moje oczy w ostatnim czasie tak bolą? (więcej...) |
|
|
widzenie po operacji (manna) |
|
|
Czytałam o takich przypadkach, najczęściej jest to wynik źle dopasowanych soczewek,a te tylko w wersj podstawowej są refundowane u nas. Niekiedy choroba powraca,ale są to wyjątkowe przypadki, praktycznie nie występują. Dużo informacji o zaćmie możesz znaleźć na portalu medycznym leczeniezacmy. Prznajmniej można się trochę uspokoić, jak widzisz ile osób przeszło już ten zabieg- nie ma co się bać! (więcej...) |

Miopia
Wzrok jest niezwykle wrażliwym zmysłem ze względu na delikatną budowę tworzących ją struktur. Na prawidłowe funkcjonowanie oczu ma wpływ szereg różnego rodzaju czynników, zarówno zewnętrznych, jak i tych, które powstają wewnątrz organizmu.
Soczewki
Każdy z nas choć raz w swoim życiu słyszał o soczewkach kontaktowych. Być może sami je nosimy, bądź nasi znajomi. Ale co to właściwie jest i z czego się wykonuje, tego na pewno nie wie każdy.
Wady wzroku
Oko jest u człowieka narządem odbierającym bodźce świetlne. Jednak z powodu wad wzroku, oka bodźce te mogą być być odbierane nieprawidłowo lub wcale.